Bacteriile, microbii și microorganismele din mâncare și gunoi contaminează frigiderul, blaturile, aparatura, instrumentele de bucătărie, chiuveta, scurgerile chiuvetei și altele. Utilizând aceste sfaturi practice și detergentul lichid pentru vase Pur, îți poți menține ustensilele, instrumentele și suprafețele mai curate.
De obicei, microbii se răspândesc prin atingere, însă se pot răspândi și prin aer în funcție de tipul de microb. Pentru a preveni răspândirea microbilor în bucătăria ta, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma:
- Spală-te întotdeauna pe mâini înainte de a găti.
- Utilizează tocătoare diferite pentru tăierea produselor din carne și a legumelor.
- Spală-te imediat pe mâini după ce ai atins coșul de gunoi.
- Spală-te pe mâini între sarcinile de pregătire a mesei, precum prepararea cărnii crude de găină și amestecarea unei salate.
- Nu te grăbi atunci când speli furculițe și cuțite. Crestăturile și colțurile acestora pot adăposti microbi și bacterii.
Microbii din bucătăria ta se pot răspândi și pot contamina instrumentele cu care speli vasele. Laveta pentru vase, buretele, peria pentru spălare, mănușile din cauciuc și chiar și prosoapele tale de bucătărie pot deveni pentru bacterii o țintă de contaminare. Iată ce poți face pentru a menține aceste instrumente fără bacterii și microbi:
- Pentru a curăța în mod adecvat bureții între curățări, îi poți îmbiba într-o soluție cu clor timp de 5 minute sau, alternativ, într-o soluție cu oțet timp de 20 de minute. Asigură-te că îi clătești temeinic ulterior și așează-i lângă chiuvetă pentru a se usca.
- Spală periodic peria pentru vase pentru a ține bacteriile la distanță. Pentru cele mai bune rezultate, alege o perie cu peri din nailon. Acestea nu sunt atât de expuse la acumularea bacteriilor.
- Mănușile din cauciuc nu sunt scumpe de înlocuit, însă menținerea acestora fără microbi este în continuare importantă. Dedică o pereche de mănuși utilizării în bucătărie (nu le amesteca cu mănușile pe care le utilizezi pentru a curăța toaleta.)
- Clătește temeinic mănușile după fiecare utilizare. Reține, detergentul lichid pentru vase și apa fierbinte ajută la îndepărtarea unor bacterii. Usucă foarte bine mănușile înainte de a le depozita; orice urmă de umezeală rămasă pe acestea poate ajuta bacteriile să se dezvolte.
- Spală și dezinfectează periodic prosoapele de bucătărie și lavetele pentru vase, chiar dacă nu par să fie murdare. Spală-le la cele mai înalte temperaturi posibile pentru a le dezinfecta
Lichidul de spălare Pur poate fi utilizat și pentru a-ți curăța bucătăria. Poți curăța foarte bine suprafețele tale de lucru din bucătărie precum blaturile, tocătoarele, părțile superioare ale plitelor și plăcile din bucătărie cu detergent lichid pentru vase și apă fierbinte. Acestea ar trebui curățate periodic. Pentru a ucide bacteriile și a reduce posibilitatea de contaminare încrucișată, suprafețele pot fi dezinfectate după curățare și cu produse de dezinfectare care prezintă siguranță pentru alimente sau clor. Tocătoarele, îndeosebi variantele din lemn, ar trebui înlocuite periodic, întrucât acestea pot adăposti microbi.
Pe măsură ce cureți bucătăria cu detergent lichid pentru vase, reține faptul că articolele pe care le folosești la curățat ar trebui de asemenea să fie curățate și uscate după fiecare utilizare. Aici sunt incluse mopurile și gălețile. Adu-ți aminte să freci și podeaua, care de asemenea este vulnerabilă la microbi.