Porții: 4
Ingrediente:
- 1 cățel de usturoi
- 2½ limete (separate)
- 1 ardei iute
- 20 g de coriandru
- 500 g aripioare de pui
- 6 linguri de ulei de măsline
- 200 ml de sos barbeque
- 200 g de smântână
- sare
- piper
- zahăr
- paprica
Ustensile: răzătoare, storcător de citrice, cuptor, tocător, cuțit, clește de bucătărie, pungă pentru congelator, tavă pentru copt, hârtie de copt, bol
Pasul 1/6
1 cățel de usturoi proaspăt – 2 limete – 1 ardei iute – 20 g coriandru
răzătoare – storcător de citrice – cuptor – tocător – cuțit
Preîncălzește cuptorul la 180°C/350°F. Zdrobește usturoiul și scoate mugurele verde. Rade coaja de la limete și stoarce zeama. Toacă mărunt usturoiul, ardeiul iute și coriandrul.
Pasul 2/6
500 g aripioare de pui – sare – piper
clește de bucătărie
Asezonează carnea de pui cu sare și piper.
Pasul 3/6
5 linguri de ulei de măsline – 200 ml sos barbeque – sare – piper – zahăr – paprica
pungă pentru congelator
Într-o pungă mare pentru congelator, amestecă usturoiul, ardeiul iute, sucul de limetă, coaja de limetă, jumătate din cantitatea de coriandru, uleiul de măsline și sosul barbeque cu carnea de pui până când totul se combină bine. Asezonează cu sare, piper, zahăr și paprica.
Pasul 4/6
tavă pentru copt – cuptor – hârtie de copt
Scoate aripioarele de pui din punga pentru congelator și scurge excesul de lichid. Aranjează aripioarele de pui pe o tavă în care ai pus hârtie de copt și lasă la cuptor cca. 25 - 30 min. la 180 °C/350 °F până capătă o culoare maro-aurie. La jumătatea timpului de coacere, întoarce aripioarele pe partea cealaltă.
Pasul 5/6
½ limetă – 200 ml de smântână – 1 lingură de ulei de măsline – sare – piper – zahăr
storcător de citrice – bol
Stoarce limeta. Într-un bol, amestecă smântâna, restul de coriandru, sucul de limetă, sarea, piperul, zahărul și uleiul de măsline.
Pasul 6/6
Savurează sub formă de sos proaspăt, alături de aripioarele de pui.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.