Porții: 2
Ingrediente:
- 500 g de ciuperci
- 2 ceape verzi
- 1 hașmă
- 150 g de brânză de oaie
- ½ linguriță de boia
- ¼ linguriță de fulgi de ardei iute
- ½ linguriță de ulei vegetal
- 150 g de spanac
- ½ linguriță de nucșoară
- sare
- piper
Ustensile: cuptor, tocător, cuțit, castron mic, tigaie mare, răzătoare fină, lingură de lemn, lingură, tavă termorezistentă
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Mărunțiți hașma și tăiați ceapa verde pe diagonală în rondele subțiri. Într-un castron mic, amestecați brânza, boiaua, fulgii de ardei iute, uleiul vegetal și ceapa verde. Asezonați după gust cu sare și piper.
Într-o tigaie mare, încingeți niște ulei vegetal la foc mediu și prăjiți hașma cca 1 – 2 min. Apoi, adăugați spanacul și lăsați la gătit cca 1 – 2 min. până se înmoaie. Răzuiți nucșoară și amestecați foarte bine. Luați compoziția de pe foc.
Rupeți ușor codițele ciupercilor. Apoi, cu o lingură, scobiți ușor partea din mijloc a ciupercii pentru a crea o cavitate pentru umplutura dorită.
Umpleți ciupercile fie cu spanac, fie cu amestec de brânză și așezați-le într-o tavă termorezistentă sau într-o tavă. Puneți compoziția la cuptorul preîncălzit și lăsați la copt circa 12 – 15 minute la 180°C până ce brânza se topește și devine aurie spre maronie. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.