Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g de făină
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 linguri de zahăr
- ¾ linguriță de sare
- 2 ouă
- 320 ml de lapte
- 2 linguri de unt topit
- fulgi de ciocolată (opțional)
- sirop de arțar (opțional)
- unt pentru prăjit
Ustensile: cană pentru măsurat lichidele, tel, spatulă de cauciuc, tigaie mare antiaderentă sau tavă, spatulă din metal
Amestecați făina, praful de copt, zahărul și sarea și lăsați-le de-o parte.
Bateți ouăle și laptele împreună într-o recipient pentru măsurat, apoi amestecați-le cu untul topit răcit pană se omogenizează.
Turnați ingredientele umede în cele uscate și amestecați până când se omogenizează.
Încălziți tigaia la foc mediu și adăugați suficient unt pentru a o acoperi bine. Turnați aluatul în tigaie în cercuri mici; dacă folosiți fulgi de ciocolată, presărați-i pe deasupra. Lăsați pe foc până când apar bule la suprafață și baza devine aurie spre maronie, cca. 1–2 min. Întoarceți clătita pe cealaltă parte și lăsați-o încă circa 30 sec. Dacă este nevoie, adăugați mai mult unt și ajustați focul pe parcurs pentru a preveni lipirea sau arderea. A se servi imediat. Savurați-le cu mai mult unt și un strop de sirop de arțar.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.