Porții: 4
Ingrediente:
- 400 ml de smântână grasă
- 150 g de zahăr
- 1 păstaie de vanilie (semințe)
- 6 gălbenușuri
- 100 ml de apă
- sare
Ustensile: cuptor, lingură de lemn, cratiță mică, castron mare, tel, vas înalt pentru copt sau cratiță, ibric (opțional), tigaie mică
Preîncălziți cuptorul la 120 °C/250 °F. Încălziți (nu fierbeți!) smântâna grasă cu o parte din zahăr și semințele de vanilie până când zahărul s-a dizolvat.
Apoi, turnați amestecul cald peste gălbenușuri și amestecați cu un tel într-un castron mare.
Turnați amestecul în vase remiekin și așezați-le într-un vas înalt. Turnați apă fierbinte în vasul pentru copt, creând o baie de apă în care să gătiți crema.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 120 °C/250 °F cca. 60 min. Apoi, scoateți vasele din baia de apă și lăsați-le să se răcească 30 min. Lăsați la răcit cel puțin patru ore sau peste noapte înainte de servire.
Caramelizați restul de zahăr într-o tigaie mică. Adăugați un vârf de sare, turnați apă și reduceți până se formează un sos. Turnați peste crema catalană și serviți.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.