Porții: 2
Ingrediente:
- ½ căpățână de broccoli
- 120 g de cușcuș
- 1 lămâie (coaja și zeama, separate)
- 100 g de iaurt grecesc gras
- 50 g de alune
- 235 ml de apă
- ulei de măsline
- sare
- piper
Ustensile: tigaie, răzătoare fină, storcător de citrice, spatulă din cauciuc, tocător, cuțit, castron mic, oală, lingură de lemn, castron termorezistent
Radeți coaja de la lămâie și stoarceți zeama. Tăiați felii căpățâna de broccoli pe lungime, încercând pe cât posibil să păstrați buchețelele atașate de tulpină. Prăjiți alunele într-o tigaie (de preferat din fontă) până emană miros, cca 3 min. Tăiați-le mai grosier și lăsați-le de-o parte. Într-un castron mic, adăugați jumătate din zeama de la lămâie în iaurt și asezonați cu sare și piper. Amestecați bine și lăsați de-o parte.
Într-o oală, puneți apa la fiert. Adăugați cușcușul într-un castron mare termorezistent și asezonați cu sare. Turnați apa clocotindă peste cușcuș, acoperiți și lăsați să se înăbușe cca 10 - 15 minute, amestecând din când în când. Amestecați și adăugați jumătate din zeama de la lămâie, jumătate din uleiul de măsline, jumătate din alunele prăjite și asezonați cu sare și piper după gust. Amestecați ușor și lăsați de-o parte.
Încălziți la foc mediu-mare tigaia unde ați prăjit alunele, adăugați ulei de măsline și așezați feliile de broccoli cu partea tăiată în jos. Prăjiți-le pe ambele părți aproximativ 1 - 2 min. sau până devin maronii.
Într-un castron mic, amestecați broccoli rumenit cu sare și cu restul de zeamă și coajă rasă de la lămâie. Puneți o lingură de iaurt pe farfurie, așezați cușcuș deasupra și broccoli rumenit și presărați restul de alune prăjite. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.