Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g de paste fettuccine (proaspete)
- 2 căței de usturoi
- 4 lingurițe de pătrunjel
- 80 g de unt
- 400 ml de smântână
- 150 g de parmezan
- Parmezan pentru servire
- sare
- piper
Ustensile: tocător, cuțit, o cratiță mică și una mare, sită
Decojiți și pisați usturoiul. Tocați pătrunjelul mărunt.
Topiți puțin unt în cratiță la foc mediu-mic. Adăugați usturoi și prăjiți cca 1 min. Puneți smântâna în cratiță și asezonați cu sare și piper. Lăsați compoziția la foc mic cca 3 min. sau până devine ușor groasă. Amestecați din când în când. Adăugați parmezan și luați cratița de pe foc.
Puneți apa la fiert. Adăugați apoi sare și pastele fettucine și lăsați-le să fiarbă până devin al dente. Scurgeți pastele fettucine și adăugați-le în sosul de smântână. Amestecați compoziția. Puneți cratița din nou pe foc, adăugați pătrunjelul tocat și untul și amestecați din nou pentru a acoperi.
Adăugați sare și piper după gust. Serviți cu extra parmezan. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.