Porții: 2
Ingrediente:
- 2 ardei grași roșii
- 1 cățel de usturoi
- 2 cepe
- ½ castravete
- 300 g de roșii
- 4 linguri de oțet balsamic
- 1 lingură de zahăr
- 50 ml de ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc (pentru ornare)
- ulei de măsline
- boia afumată (pentru presărat)
Ustensile: tavă, tocător, cuțit, castron (mare), blender
Preîncălziți cuptorul la 250 °C/480 °F. Puneți ardeii grași pe o tavă, dați la cuptor și coaceți la 250 °C/480 °F cca. 20 min. Scoateți ardeii grași din cuptor, lăsați-i să se răcească, apoi decojiți-i și îndepărtați semințele.
Între timp, decojiți usturoiul, cepele și castravetele și tăiați-le. Mărunțiți roșia. Adăugați toate ingredientele tăiate cubulețe într-un castron mare împreună cu pulpa de ardei gras copt. Adăugați oțet balsamic și zahăr. Asezonați cu sare după gust și lăsați să se odihnească cca. 30 min.
Adăugați toate ingredientele din bol și uleiul de măsline într-un blender. Amestecați până obțineți o pastă fină. Asezonați cu sare și piper după gust. Puneți în frigider și lăsați să se răcească cca. 1 oră. Stropiți cu ulei, asezonați cu boia afumată după gust și ornați cu frunze de busuioc.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.