Porții: 9
Ingrediente:
- 300 g de ciocolată (neagră)
- 300 g de unt
- 150 g de zahăr
- 2 ouă
- 5 gălbenușuri
- 90 g de făină universală
- ½ linguriță de sare
- unt pentru uns
- zahăr pentru a presăra deasupra
- zahăr pudră pentru ornare
- frișcă pentru servire
Ustensile: pensulă de uns aluatul, forme de copt, cratiță mică, tocător, cuțit, mixer, castron mare, tel, lingură pentru înghețată
Ungeți formele de copt cu unt și presărați-le cu zahăr. Asigurați-vă că acesta este distribuit uniform în interiorul formelor. Îndepărtați zahărul în exces.
Preîncălziți cuptorul la 200 °C/400 °F. Tăiați ciocolata. Topiți untul într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ciocolata tocată și topiți-le împreună.
Bateți zahărul, ouăle, gălbenușurile și sarea într-un castron mare, cu un mixer sau cu un tel.
Apoi, adăugați ciocolata topită în amestecul de ouă și amestecați până se formează un aluat fin.
Adăugați făina și amestecați.
Acum, împărțiți uniform aluatul în formele de copt unse cu unt (cca. 4 cm înălțime). Apoi, așezați formele umplute în congelator cca. 5-7 min.
Coaceți prăjiturile în cuptorul preîncălzit la 200 °C/400 °F cca. 8-10 min. Lăsați să se odihnească cca. 5-7 min. Scoateți cu atenție prăjiturile, presărați-le cu zahăr pudră și serviți. Frișca sau înghețata se potrivesc de minune cu acest preparat.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.