Porții: 16
Ingrediente:
- 150 g de alac sau făină de alac
- ½ lingurițe de praf de copt (fără gluten)
- 2 lingurițe de zahăr de cocos
- 70 g ulei de cocos (cald)
- 150 g de iaurt grecesc din lapte de oaie (10 % grăsime)
- ¼ linguriță de sare
- 1 linguriță de migdale feliate
- 1 linguriță de zahăr de mesteacăn sau zahăr de cocos
- ¼ linguriță de scorțișoară
- 1 măr
- făină pentru pudrare
Ustensile: un castron mare pentru a amesteca, prosop de bucătărie, tavă, hârtie pergament, cuptor, tocător, cuțit, un castron mic pentru a amesteca, cuțit de decojit, făcăleț (opțional)
În castronul mare, amestecați alacul, praful de copt, zahărul de cocos și sarea. Amestecați iaurtul și uleiul de cocos și frământați manual aluatul până devine fin.
Acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l la frigider cca 30 de min. Puneți hârtie pergament într-o tavă.
Între timp, mărunțiți migdalele și amestecați-le cu zahărul de mesteacăn și scorțișoara. Preîncălziți cuptorul la 150°C și în partea de sus și în cea de jos.
Pe o suprafață tapetată cu făină, întindeți aluatul sub formă circulară (cca 26 cm). Dacă este nevoie, folosiți o farfurie pentru a vă orienta și adăugați făină pentru pudrare. Tăiați aluatul în 16 triunghiuri egale.
Decojiți mărul, scoateți-i cotorul și tăiați-l felii. Peste triunghiurile de aluat întindeți niște amestec de migdale și scorțișoară. Puneți o felie de măr pe partea exterioară a fiecărei bucăți de aluat.
Rulați bucățile de aluat dinspre exterior înspre interior, învelind feliile de măr în interior.
Puneți mini croasanții într-o tavă și presărați deasupra restul de amestec cu migdale și scorțișoară. Puneți-i la cuptor circa 15 – 18 de minute la 150°C. Apoi lăsați-i să se răcească. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.