Porții: 2
Ingrediente:
- 4 felii de pâine (de exemplu, pâine rustică italiană)
- 4 ouă
- 300 g de smântână
- 100 g de smântână maturată
- 150 g de creson
- ½ ceapă
- 20 g de ridichi
- sare
- piper
- unt pentru prăjit
Ustensile: cuptor, formă de decupat prăjituri, tocător, cuțit, un castron mare, tel, tigaie termorezistentă
Preîncălziți cuptorul la 160°C. Tăiați ceapa fin. Tăiați cresonul mai grosier. Tăiați fin ridichile. Cu ajutorul unei forme de decupat prăjituri, faceți o gaură în mijlocul feliilor de pâine.
Într-un castron mare, amestecați smântâna, smântâna maturată, ridichile, ceapa și cresonul. Asezonați după gust cu sare și piper.
Într-o tigaie mare termorezistentă, prăjiți pâinea în niște unt la foc mediu cca 1 – 2 min. pe fiecare parte. Atunci când este ușor prăjită pe ambele părți, spargeți un ou în centrul fiecărei felii de pâine și puneți tigaia la cuptorul preîncălzit și lăsați la copt la 160°C timp de 3 – 5 min. până albușul și gălbenușul devin ușor tari. Asezonați după gust cu sare și piper. Serviți cu ridichi și sos de smântână. Ornați cu creson. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.