Porții: 2
Ingrediente:
- 400 g de paste
- 300 g de roșii
- 1 cățel de usturoi
- 10 frunze de busuioc
- ½ ceapă
- 8 lingurițe de ulei de măsline (împărțit)
- 2 roșii uscate
- 50 ml de suc de portocale
- 1 linguriță de sirop de agave
- 2 lingurițe de sare de mare
- ¼ linguriță de piper
- sare
- piper
- busuioc pentru servit
Ustensile: tigaie, lingură de lemn, tocător, cuțit, blender, oală
Tăiați roșiile în patru și tăiați-le codița. Decojiți și tăiați fin usturoiul. Spălați, uscați și tăiați busuiocul. Decojiți și tăiați fin ceapa. Într-o tigaie, încingeți niște ulei de măsline la foc mediu și prăjiți ceapa cca 2 – 3 min. Luați-o apoi de pe foc.
Adăugați într-un blender jumătate din roșii, ceapa prăjită, roșiile uscate, usturoi, sucul de portocale, siropul de agave, sare, piper și restul de ulei de măsline. Amestecați rapid în blender cca 1 min. sau până devine o compoziție fină. Apoi adăugați restul de roșii, busuioc și apăsați butonul de pornire de două sau trei ori pentru a incorpora și restul ingredientelor.
Într-o oală, puneți pastele la fiert în apă cu sare. Fierbeți-le conform indicațiilor de pe ambalaj până ce devin al dente, apoi scurgeți-le de apă. Adăugați într-o tigaie mare sosul de roșii și pastele fierte și amestecați până se înglobează. Asezonați cu sare și piper după gust. Serviți pastele cu busuioc proaspăt deasupra. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.