Porții: 2
Ingrediente:
- 15 g de ghimbir
- 1 cățel de usturoi
- 1 ardei iute verde
- 15 g de coriandru
- 15 g de mentă
- ¼ linguriță de turmeric
- ¼ linguriță de chimion măcinat
- 1 linguriță de boia iute
- 200 g de iaurt
- 300 g de piept de pui
- 200 g de orez
- 2 foi de dafin
- 3 păstăi de cardamom
- 1 linguriță de cimbru
- 1 ceapă
- 1 linguriță de ulei vegetal
- ½ linguriță de semințe de chimion
- 1 linguriță de pastă de roșii
- 2 lingurițe de masala
- ½ linguriță de șofran
- 30 ml de lapte
- sare
- mentă pentru ornare
- coriandru pentru ornare
Ustensile: blender cu imersiune, măsură pentru măsurat lichidele, tocător, cuțit, castron, sită, oală mare, tigaie, lingură de lemn, castron mic
Decojiți și tocați ghimbirul și usturoiul. Împărțiți în două ardeiul iute verde, scoateți-i semințele și mărunțiți-l. Spălați și tăiați coriandrul și menta. Adăugați într-un recipient înalt ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru și mentă. Adăugați turmeric, chimion măcinat, boia iute și iaurt. Amestecați până obțineți o pastă fină și omogenă.
Tăiați puiul în cubulețe. Puneți-l într-un castron și adăugați marinada. Lăsați-l apoi de-o parte timp de 4 h.
Într-un castron mare, adăugați orezul. Adăugați foile de dafin, păstăile de cardamom și chimenul și acoperiți cu apă. Lăsați la fiert la foc mic cca 10 min. Strecurați printr-o sită și scoateți foile de dafin și păstăile de cardamom.
Decojiți și tăiați fin ceapa. Încingeți niște ulei într-o tigaie. Adăugați ceapa și lăsați la foc mic cca 2 min. Adăugați semințele de chimion, puiul, pasta de roșii și condimentele masala. Amestecați ingredientele și lăsați la gătit cca 8 min. Asezonați cu sare după gust.
Amestecați șofranul cu laptele. Turnați-l peste orez. Ornați cu mentă și coriandru. Asezonați cu sare și savurați!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.