Porții: 2
Ingrediente:
- 2 ceape verzi
- 100 ml de supă de legume
- 100 ml de sos de soia
- 15 ml de sos mirin
- 1 linguriță de miere
- 2 fileuri de somon
- piper
Ustensile: tocător, cuțit, cratiță, lingură de lemn, platou, cuptor, tavă termorezistentă
Tăiați ceapa verde.
Într-o cratiță, la foc mediu-mare, amestecați supa de legume, sosul de soia, sosul de mirin și mierea. Fierbeți până volumul i se reduce la jumătate, cca 10 – 15 min.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Puneți somonul într-o tavă termorezistentă. Ungeți-l cu sos teriyaki, acoperind uniform toate părțile. Lăsați somonul la cuptorul preîncălzit la 180°C cca 10 – 12 min. Scoateți-l din cuptor și puneți-l pe un platou. Pentru servire, ornați cu ceapă verde și asezonați cu piper.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.