Porții: 4
Ingrediente:
- 400 g de piept de pui (dezosat, fără piele)
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 530 g de roșii
- 200 ml de supă de pui
- 4 ardei iuți
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de ulei vegetal
- 2 lingurițe de zahăr
- tortillas din făină pentru servire
- salată iceberg pentru servire
- avocado pentru servire
- smântână pentru servire
- sare
Ustensile: clește, oală, castron, tocător, cuțit, blender, tigaie, lingură de lemn
Umpleți oala cu apă și dați în fiert la foc mare. Decojiți ceapa și usturoiul, adăugând în oala cu apă clocotită o parte din usturoi și ceapă, împreună cu o mână generoasă de sare. Adăugați pieptul de pui și fierbeți la foc mediu până când este pătruns, cca. 20 min. După ce puiul este complet gătit, puneți-l într-un castron și lăsați-l să se răcească. Mărunțiți carnea de pui cu două furculițe și dați-o deoparte.
Între timp, feliați subțire restul de ceapă și tăiați roșiile în sferturi. Pasați roșia, usturoiul rămas, supa de pui, ardeii iuți și sarea într-un blender până obțineți o pastă fină.
Încingeți uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și prăjiți cca. 4-5 min. sau până devine moale și începe să se rumenească. Presărați zahăr și caramelizați rapid, cca. 1 min. Adăugați carnea de pui mărunțită și sosul de roșii și lăsați la foc mediu cca. 20 min. sau până când sosul se reduce ușor. Asezonați cu sare după gust și serviți cu tortillas încălzite, salată iceberg mărunțită, felii de avocado și niște smântână. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.