Porții: 4
Ingrediente:
- 4 ardei grași
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- ½ de ardei iute
- 100 g de orez
- ½ linguriță de chimion măcinat
- ½ linguriță de coriandru măcinat
- 300 ml de supă de legume
- 150 ml de piure de roșii
- 100 g de fasole neagră la conservă
- 100 g de fasole albă la conservă
- 100 g de porumb dulce la conservă
- ½ linguriță de zahăr
- 150 g de brânză cheddar (răzuită)
- 15 g de coriandru
- 150 g de smântână maturată ușoară
- ½ limetă
- sare, piper
- ulei de măsline (pentru prăjit)
Ustensile: 2 tocătoare, 2 cuțite, tigaie, cuptor, vas pentru copt, 2 castroane
Mărunțiți ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Tăiați ardeii grași în jumătate și îndepărtați semințele.
Într-o tigaie, încingeți niște ulei de măsline și prăjiți ceapa, usturoiul și ardeiul iute cca. 2 min. Adăugați orezul și prăjiți cca. 1 min. Adăugați chimion și coriandru, supa de legume și piureul de roșii. Asezonați cu sare și piper, acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic cca. 20 min.
Preîncălziți cuptorul la 200 °C/390 °F. Transferați ardeii grași tăiați în jumătate într-un vas pentru copt. Transferați amestecul de orez într-un castron și adăugați fasolea neagră, fasolea albă și porumbul dulce din conservă. Asezonați cu sare, piper și zahăr după gust.
Umpleți ardeii grași cu amestecul de orez și fasole și presărați deasupra brânză cheddar. Lăsați la copt la 200 °C/390 °F cca. 20 min.
Tocați fin coriandrul, adăugați-l într-un castron cu smântână și amestecați până se combină. Asezonați cu zeamă de limetă, sare și piper. Serviți ardeii grași umpluți cu sos de smântână. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.