Porții: 2
Ingrediente:
- 200 g de quinoa
- ½ cub de găină
- 400 g de roșii cherry
- 1 linguriță de rozmarin
- ½ avocado
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 linguriță de sirop de agave
- 1 linguriță de pastă de miso alb
- 1 linguriță de muștar
- 1 linguriță de ulei de susan
- 2 lingurițe de ulei neutru
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
- 1 linguriță de apă
- 2 ouă
- 30 g de baby spanac
- 2 lingurițe de dukkah
- 1 linguriță de germeni de sfeclă roșie
- sare de mare
- piper
- zeamă de lămâie pentru a servi
Ustensile: o cratiță mare, sită, tigaie, tocător, cuțit, spatulă, un castron mic, o cratiță mică
Puneți quinoa într-o sită și spălați-o sub un jet de apă rece. Adăugați apă în cratiță, quinoa și cubul de găină și lăsați la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Lăsați-le apoi de-o parte.
Tăiați roșiile în două. Luați tulpina de rozmarin și tocați-o mai grosier. Scoateți sâmburele și decojiți avocado, tăiați-l în cubulețe și puneți-l de-o parte. Adăugați ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu-mare. Apoi puneți roșiile, rozmarinul și siropul de agave și lăsați pe foc cca 15 min. sau până se îngroașă roșiile. Amestecați din când în când, apoi lăsați compoziția de-o parte.
Pentru sosul miso, într-un castron mic, adăugați pastă de miso alb, muștar, ulei de susan, ulei neutru din plante, zeamă de lămâie și apă și amestecați până obțineți o compoziție cu o textură fină. Asezonați după gust cu sare și piper.
Într-o cratiță mică, puneți apă la fiert. Fierbeți ouăle cca 6 min., decojiți-le, apoi lăsați-le de-o parte. Adăugați quinoa într-un castron și puneți deasupra cubulețele de avocado, roșiile gătite și baby spanacul proaspăt. Puneți oul în mijloc și ornați castronul cu niște sos miso, presărați niște condimente dukkah și germeni de sfeclă roșie. Adăugați după gust sare, piper și zeamă de lămâie și savurați!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.