Porții: 6
Ingrediente:
- 700 g de cartofi
- 500 ml de smântână
- 1 cățel de usturoi
- ¼ linguriță de nucșoară (măcinată), unt pentru uns, sare
- piper
Ustensile: vas pentru copt, cuptor, tocător, cuțit, tel
Preîncălziți cuptorul la 170 °C. Decojiți și tăiați cățelul de usturoi în jumătate. Mai întâi frecați vasul pentru copt cu partea tăiată a usturoiului și apoi ungeți-l cu unt.
Decojiți cartofii, dacă doriți și tăiați-i în felii subțiri. Aranjați feliile în straturi suprapuse în vasul pentru copt.
Asezonați din plin smântâna grasă cu nucșoară, sare și piper și turnați-o peste cartofi. Lăsați la copt în cuptorul preîncălzit la 170 °C/340 °F pe raftul inferior circa 40–45 de minute până devin aurii. Lăsați să se răcească 5 min. înainte de a servi.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.