Porții: 4
Ingrediente
- 400 g de năut la conservă
- 800 g de roșii la conservă tăiate
- 15 g de ghimbir
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 1 ardei iute thailandez
- 1 linguriță de garam masala
- 1 linguriță de chimion măcinat
- 1 linguriță de turmeric
- ½ lingurițe de boia iute
- 4 lingurițe de unt ghee
- 50 ml de apă
- sare
- coriandru (pentru ornare)
- turtă naan (pentru servire)
- orez basmati (fiert, pentru servire)
Ustensile: tocător, cuțit, sită fină, robot de bucătărie, tigaie, spatulă de cauciuc
Decojiți ghimbirul și usturoiul. Decojiți și tocați ceapa. Scurgeți conserva de năut, lăsând zeama pentru o altă rețetă, dacă doriți. Adăugați într-un robot de bucătărie ghimbirul și usturoiul decojit, ardeiul iute thailandez, condimentele garam masala, chimionul măcinat, turmericul și boiaua iute și amestecați totul până devine o pastă fină.
Topiți într-o tigaie untul ghee la foc mediu. Adăugați ceapa și lăsați la foc mic cca 5 min. sau până devine sticloasă. Adăugați pasta de condimente, năutul scurs, roșiile zdrobite și apa și lăsați la foc mic cca 10 min.
Asezonați cu sare și piper. Ornați cu coriandru și serviți cu turtă naan și orez basmati fiert. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.