Porții: 4
Ingrediente:
- 120 g de făină
- 250 ml de lapte
- 80 g de unt
- 2 ouă
- 7 g de zahăr vanilat
- 20 ml de lichior cu aromă de portocale
- 2 portocale
- 150 ml de suc de portocale
- 30 g de zahăr
- sare
- unt pentru prăjit
Ustensile: strecurătoare, castron, tel, cratiță, răzătoare, cuțit, tigaie, lingură de lemn, polonic
Topiți untul și lăsați să se răcească ușor. Apoi, bateți împreună cu ouăle, zahărul vanilat, lichiorul și laptele. Cerneți făina și un vârf de sare peste compoziția obținută anterior și amestecați. Lăsați amestecul să se răcească cca. 30–35 min.
Între timp, răzuiți coaja de la o portocală și tăiați cele 2 portocale în bucățele.
Caramelizați zahărul într-o tigaie. Stingeți cu suc de portocale și dați în fiert cca. 5-10 min. până când sucul s-a îngroșat.
Apoi, amestecați cu untul rămas până se formează un sos catifelat.
Acum, prăjiți clătitele cât mai subțiri într-o tigaie încinsă cu puțin unt cca. 1–2 min. pe fiecare parte până devin aurii.
Încălziți clătita prăjită în sosul de portocale. Adăugați bucațile și coaja de portocală. Pliați-o dacă doriți și serviți cât încă este caldă.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.