Porții: 4
Ingrediente:
- 500 g de cartofi roșii
- 60 ml de ulei vegetal
- 50 g de bacon
- 15 grame de unt
- 4 ouă
- 20 g de ceapă verde pentru ornare
- sare
- piper negru
Ustensile: răzătoare, tocător, cuțit, prosop de bucătărie, un castron mare pentru a amesteca, spatulă din metal, prosoape de hârtie, tigaie mare antiaderentă
Tocați ceapa verde mărunt. Decojiți și răzuiți cartofii.
Transferați cartofii răzuiți într-un bol cu apă rece, amestecând până când apa devine tulbure. Scurgeți și clătiți bine cartofii sub apă rece. Transferați cartofii pe prosopul de bucătărie și stoarceți deasupra chiuvetei pentru a elimina cât mai mult lichid. Transferați cartofii înapoi în bol și amestecați-i pentru a se dezlipi, apoi transferați-i înapoi pe prosop și scurgeți din nou lichidul.
Transferați cartofii înapoi în castron și amestecați-i cu sare și puțin piper negru.
Încingeți uleiul vegetal în tigaie la foc mediu-mare. Adăugați cartofii într-un strat egal și gătiți, nu îi amestecați, până când baza formează o crustă groasă, aurie, cca. 5 min. Folosiți o farfurie mare pentru a întoarce crochetele de cartofi fără a le rupe și gătiți pe cealaltă parte, cca. 5 min. Adăugați mai mult ulei vegetal, dacă este nevoie. Transferați pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a se scurge.
Prăjiți baconul în aceeași tigaie la foc mediu-mare până devine crocant. Adăugați untul în tigaie și prăjiți ouăle în unt până când albușurile sunt făcute și marginile sunt crocante. Împărțiți baconul, ouăle și crochetele de cartofi și ornați cu ceapă verde, sare și piper. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.