Porții: 4
Ingrediente:
- 100 g de alune
- 50 g de mango (deshidratat)
- 30 g de stafide
- 50 g de caise (deshidratate)
- 150 g de fulgi de ovăz
- 1 lingură de zahăr brun
- 50 ml de ulei de nucă
- 50 ml de sirop de arțar
- 400 g de iaurt (grecesc)
- 200 g de fructe de pădure (de ex. zmeură, mure, afine, coacăze roșii)
- scorțișoară pentru servire
- sirop de arțar pentru servire
- sare
Ustensile: cuptor, tocător, cuțit, castron mare, lingură de lemn, tavă, hârtie de copt, tigaie mare antiaderentă
Preîncălziți cuptorul la 180 °C/355 ° F. Tăiați alunele, mango, stafidele și caisele.
Într-un castron mare, combinați ovăzul, fructele deshidratate, alunele, zahărul brun, uleiul de nucă, un vârf de sare și siropul de arțar. Amestecați temeinic.
Întindeți granola uniform pe o tavă (tapetată cu hârtie de copt, dacă este necesar). Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 °C/355 °F cca. 15–20 min. Lăsați să se răcească.
Într-un pahar, puneți iaurtul și granola în straturi. Puneți fructele de pădure deasupra. Serviți cu mult sirop de arțar și scorțișoară pentru un gust mai dulce. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.