Porții: 4
Ingrediente:
- 400 g de năut
- 80 g de pâine
- 2 cepe roșii
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță de ghimbir
- 20 g de pătrunjel
- 20 g de coriandru
- ½ de ardei iute
- 4 linguri de făină
- 1 linguriță și jumătate de praf de copt
- 1 l de ulei vegetal
- 200 g de smântână
- 10 g de mentă
- sare
- piper
Ustensile: castron mare, tocător, cuțit, mixer cu bol cu accesoriu pentru tocat, farfurie, prosoape de hârtie, cratiță mică, castron mic
Într-un castron mare, acoperiți năutul cu apă rece, acoperiți castronul și dați la frigider cel puțin 12 ore. Apoi, scurgeți năutul și clătiți-l cu apă.
Rupeți pâinea în bucăți mici. Tocați fin ceapa roșie, usturoiul, ghimbirul, pătrunjelul, coriandrul și ardeiul iute.
Combinați toate ingredientele într-un castron mare și apoi pasați-le folosind un mixer. Adăugați făina și praful de copt și frământați până obțineți un aluat ferm.
Folosiți mâinile pentru a forma chiftele mici în formă de disc din acest amestec.
Într-o cratiță mică, încingeți niște ulei de măsline la foc mediu și prăjiți-le cca. 4–6 min. până devin aurii spre maronii. Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie pentru a se usca.
Într-un bol mic, amestecați smântâna, menta, sarea și piperul. Serviți-l ca sos. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.