Porții: 4
Ingrediente:
- 1 kg de dovleac Hokkaido
- 20 de frunze de salvie
- 70 g de nuci
- 150 g de bacon afumat (tăiat cubulețe)
- 300 g de cartofi
- 200 g de amidon de cartofi
- 8 linguri de mălai
- 50 g de parmezan (ras)
- 1 gălbenuș
- 1 lingură de brânză ricotta
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei de măsline
- 50 g de unt
- sare
- piper
- cimbru măcinat
- nucșoară măcinată
- făină pentru pudrare
Ustensile: tavă, cuptor, tocător, cuțit, aparat de pasat cartofi, oală, castron mare, strecurătoare, presă de usturoi, blender, spatulă de cauciuc, lingură pentru scurs, tigaie mare, lingură de lemn, răzătoare
Preîncălziți cuptorul la 200 °C/400 °F. Tăiați dovleacul Hokkaido în jumătate și îndepărtați semințele. Tăiați în sferturi, apoi mărunțiți dovleacul și transferați-l pe o tavă. Lăsați-l la copt cca. 30 min. sau până când dovleacul este moale, apoi scoateți din cuptor și lăsați-l deoparte să se răcească.
Între timp, decojiți cartofii și adăugați-i într-o oală cu apă. Gătiți-i până devin moi, apoi scurgeți-i și transferați-i într-un castron mare. Pasați cartofii până obțineți o pastă fină.
Adăugați dovleacul tăiat cuburi într-un vas și pasați până când obțineți un piure folosind un blender. Adăugați piureul de dovleac, amidonul de cartofi, mălaiul, parmezanul, gălbenușul, brânza ricotta și usturoiul ras peste piureul de cartofi. Asezonați cu sare, piper, cimbru măcinat și nucșoară măcinată. Amestecați bine până se formează un aluat ușor lipicios.
Pudrați cu făină o suprafață de lucru curată, adăugați puțin aluat și faceți-l sul. Repetați cu aluatul rămas. Tăiați în bucăți de mărimea unei îmbucături și formați bile mici. Pentru a crea crestăturile clasice de gnocchi, rostogoliți fiecare gnocchi pe dinții unei furculițe, apoi transferați-i pe o tavă tapetată cu făină.
Fierbeți apă într-o oală mare și adăugați ghocchi pe rând în apa clocotită. Aceștia sunt gata de îndată ce plutesc și pot fi scoși cu grijă folosind o lingură pentru scurs.
Între timp, încălziți o tigaie la foc mediu-mare și prăjiți baconul afumat tăiat cubulețe, până când devine crocant. Scoateți-l din tigaie și lăsați-l deoparte. Tocați nucile.
Încingeți ulei într-o tigaie și adăugați unt. Adăugați gnocchi și prăjiți-i, amestecând din când în când. Adăugați nucile, frunzele de salvie și baconul prăjit. Prăjiți până când salvia devine crocantă și untul se rumenește. Asezonați cu sare și piper, luați de pe foc și serviți. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.