Porții: 12
Ingrediente:
- 200 g de gem de căpșuni
- 500 g de făină
- 70 g de zahăr
- 130 ml de lapte (călduț)
- 30 g de drojdie proaspătă
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 100 g de unt
- 1 păstaie de vanilie (semințe)
- 1 l și jumătate de ulei vegetal
- 200 g de zahăr pudră
- făină pentru pudrare
- sare
Ustensile: castron, prosop de bucătărie, formă de decupat prăjituri, tocător, făcăleț, termometru alimentar, oală cu capac, prosop de hârtie
Adăugați făina și zahărul într-un castron și amestecați până se combină. Formați un mic gol în mijloc, adăugați lapte și pisați drojdia proaspătă. Lăsați să se odihnească cca. 15 min.
Adăugați ouăle, gălbenușurile, untul, semințele de păstaie de vanilie și asezonați cu sare. Frământați compoziția până devine un aluat fin, apoi acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați să crească într-un loc cald cca. 45 min. Aluatul trebuie să își dubleze volumul.
Presărați făină pe suprafața de lucru și frământați aluatul până când este fin. Întindeți aluatul și tăiați cercuri cu o formă de decupat prăjituri sau cu un pahar. Transferați-le pe un tocător și lăsați-le din nou să crească într-un loc cald cca. 15–20 min.
Adăugați ulei într-o oală și încălziți până când ajunge la 170 °C/340 °F. Adăugați cu grijă cercurile de aluat unul câte unul, apoi puneți capacul și lăsați să se prăjească cca. 2–3 min. Întoarceți-le cu atenție și lăsați-le să se prăjească pe cealaltă parte încă cca. 2–3 min.
Scoateți gogoșile din oală și lăsați-le să se scurgă pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
Umpleți cu gem de căpșuni. Introduceți gemul în partea laterală a gogoșilor. Presărați zahăr pudră și poftă pună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.