Porții: 8
Ingrediente:
- 1 kg de carne de vită tocată
- 16 batoane de scorțișoară
- 200 g de pastă de susan
- 20 g de coriandru
- 40 g de pătrunjel (separat)
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi (împărțiți)
- 1 lămâie
- 1 linguriță de sare (separat)
- 200 ml de apă rece
- 1 linguriță de chimion
- ½ lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 50 g de semințe de pin
- ulei vegetal pentru prăjit (separat)
Ustensile: castron, storcător de citrice, tel, tocător, cuțit, castron mare, tigaie pentru grătar
Tocați mărunt coriandrul și pătrunjelul. Decojiți și tăiați ceapa. Decojiți și pisați usturoiul. Stoarceți lămâia. Adăugați într-un castron pasta de susan, zeama de lămâie, un sfert din usturoiul pisat, jumătate din pătrunjelul tocat și coriandrul tocat. Asezonați cu sare și piper. Amestecați cu telul și adăugați treptat apă până ce sosul pentru kebab se îngroașă. Lăsați-l de-o parte până la servire.
Adăugați într-un castron mare carnea tocată, ceapa tăiată și restul de usturoi, chimionul, bicarbonatul de sodiu, semințele de pin, restul de pătrunjel și sare și apoi frământați.
Formați rulouri groase de kebab din amestecul de carne tocată, introduceți batoanele de scorțișoară în rulourile de kebab și apăsați ușor pentru a le fixa. Ungeți cu puțin ulei și așezați-le pe o farfurie.
Încingeți niște ulei vegetal într-o tigaie pentru grătar la foc mediu-mare și prăjiți rulourile de kebab timp de cca 10 – 12 min. Serviți cu pastă de susan verde și savurați!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.