Porții: 2
Ingrediente
- 300 g de macaroane
- 250 g de creveți
- 5 roșii
- 2 nectarine
- 1 cățel de usturoi
- 10 g de busuioc
- sare
- piper
- ulei vegetal pentru prăjit
- ulei de măsline pentru servit
Ustensile: o cratiță mare, un castron mare, o răzătoare, tocător, cuțit, un castron mic, o tigaie, lingură de lemn
Fierbeți macaroanele într-o cratiță mare cu apă cu sare cca 8 – 10 min., conform indicațiilor de pe ambalaj. Scurgeți-le și lăsați-le de-o parte.
Între timp, dați roșiile prin răzătoare, folosind partea cu orificiile mai mari. Aruncați coaja și tulpinile.
Răzuiți și nectarinele în același castron, apoi aruncați sâmburii. Asezonați cu sare și piper.
Tocați mărunt usturoiul. Tăiați mărunt busuiocul. Decorticați creveții, iar dacă este necesar, scoateți nervurile.
În puțin ulei vegetal, gătiți sote creveții și usturoiul la foc mediu-mare cca 1 - 2 min. pe fiecare parte. Luați compoziția de pe foc.
Adăugați macaroanele, roșiile și sosul de nectarine. Amestecați bine și încălziți dacă este nevoie.
Presărați nișe busuioc și serviți cu puțin ulei de măsline. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.