Porții: 20
Ingrediente:
- 200 g de nucă de cocos rasă
- 4 albușuri
- 200 g de zahăr
- 1 linguriță de esență de vanilie
- ¼ linguriță de sare
- 100 g de ciocolată
Ustensile: tavă, cuptor, folie de plastic, castron mare, hârtie de copt, oală mică, castron mic
Preîncălziți cuptorul la 170 °C/350 °F. Distribuiți uniform nuca de cocos rasă pe tavă și dați la cuptor cca. 4 minute sau până devine aurie.
Într-un castron, bateți albușurile, zahărul, esența de vanilie și sarea. Adăugați nuca de cocos prăjită și amestecați. Acoperiți castronul cu folie de plastic și puneți-l la frigider cca. 1 oră.
Formați din amestecul de nucă de cocos 20 de bile mici și distribuiți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Transferați în cuptor la 170 °C/350 °F cca. 15 min. Pricomigdalele ar trebui să fie ușor rumenite, dar încă un pic moi. Scoateți-le din cuptor și lăsați-le de-o parte să se răcească.
Rupeți ciocolata și topiți-o într-un castron termorezistent așezat peste o oală cu apă clocotită. Desfaceți cu grijă pricomigdalele de pe hârtia de copt și înmuiați-le parțial în ciocolată. Puneți-le pe hârtie de copt să se usuce cca. 1 oră, apoi savurați-le!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.