Porții: 12
Ingrediente:
- 500 g de coacăze negre
- 250 g de zahăr gelifiant (1:2)
- 350 g de făină
- ¼ linguriță de sare
- 3 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- 50 g de zahăr
- 85 g de unt
- 185 ml de lapte de băut
- 1 ou zahăr pentru a presăra deasupra
- 2 lingurițe de lichior Cointreau (opțional)
- unt sau cremă de brânză pentru servire
Ustensile: cratiță, blender de mână, 2 borcane de gem, tavă, pensulă pentru uns aluatul, cuptor, formă de decupat pentru patiserie, hârtie pergament, tocător, cuțit, un castron mare pentru a amesteca, făcăleț
Pentru gem, luați coacăzele negre de pe crenguțe, spălați-le și uscați-le. Cu un blender de mână, faceți coacăzele piure, apoi adăugați zahărul și lichiorul Cointreau. Puneți compoziția într-o cratiță la foc mediu-mare și lăsați la fiert cca 4 min. Apoi turnați compoziția în borcane curate pentru gem, puneți capacul și lăsați să se răcească.
Pentru „scones” (brioșe britanice), preîncălziți cuptorul la 200 °C și puneți o hârtie pergament într-o tavă, dacă este necesar. Într-un castron mare, amestecați făină, sare, bicarbonat de sodiu și zahăr. Tăiați untul în cubulețe, adăugați amestecul de făină și frământați cu degetele până obțineți o compoziție fărâmicioasă. Adăugați laptele de băut și formați un aluat. Întindeți aluatul până obțineți o grosime de 4 cm și decupați forme circulare cu o formă de decupat pentru patiserie. Puneți formele într-o tavă, lăsând puțin spațiu între ele. Bateți un ou și apoi ungeți brioșele „scone”. Presărați peste fiecare un vârf de zahăr și lăsați-le la cuptor timp de cca 20 de minute sau până devin aurii spre maronii.
Scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească, apoi serviți-le cu unt sau cremă de brânză și gem de coacăze preparat acasă. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.