Porții: 6
Ingrediente:
- 250 g brânză mascarpone
- 250 g pișcoturi
- 2 ouă
- 60 g zahăr pudră
- 100 ml espresso
- 3 linguri de lichior amaretto
- 13 grame ciocolată amăruie
- 1 lingură de pudră de cacao neîndulcită
- sare
Ustensile: bol mare, mixer manual cu tel, spatulă de cauciuc, vas pentru copt, răzătoare fină, sită fină
Pasul 1/4
2 ouă – 30 g zahăr pudră – 1 lingură de lichior amaretto – 250 g de brânză mascarpone
bol mare – mixer manual cu tel
Separă gălbenușul ouălor de albuș. Bate gălbenușurile cu o parte din zahărul pudră până devin albe și pufoase. Adaugă lichiorul amaretto și brânza mascarpone. Bate compoziția până devine omogenă.
Pasul 2/4
sare – 30 g zahăr pudră
spatulă de cauciuc
Bate albușurile cu un vârf de sare până se întăresc. Adaugă încet zahărul pudră rămas. Adaugă cu grijă albușurile bătute în crema de mascarpone.
Pasul 3/4
100 ml espresso – 2 linguri de lichior amaretto – 250 g de pișcoturi – 13 grame de ciocolată amăruie
vas pentru copt – răzătoare fină
Amestecă espresso-ul și lichiorul Amaretto rămas într-un vas puțin adânc. Înmoaie rapid pișcoturile în amestecul de espresso și apoi așază pișcoturile înmuiate în strat în vasul pentru servit. Acoperă cu un strat de cremă de mascarpone și deasupra cu un strat fin de ciocolată rasă.
Pasul 4/4
1 lingură de pudră de cacao neîndulcită
sită fină
Continuă să formezi straturi până când toate ingredientele sunt consumate. La final, adaugă un strat de cremă de mascarpone, ciocolată rasă fin și presară pudra de cacao neîndulcită. Lasă la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire. Poftă bună!
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.