Porții: 4
Ingrediente:
- 2 cepe (mici)
- 6 cartofi (medii)
- 7 ouă
- ulei, sare
- piper
Ustensile: tocător, cuțit, castron mare, tel, tigaie, spatulă, platou
Decojiți și tăiați cepele. Decojiți cartofii și tăiați-i în felii de lățime medie.
Adăugați ouăle într-un castron mare, bateți cu telul până devin cremoase, și asezonați cu sare și piper. Lăsați-le apoi de-o parte.
Încingeți o cantitate generoasă de ulei vegetal într-o tigaie la foc mediu. Adăugați cartofii și gătiți cca. 10-11 min. până când aceștia se pătrund. Îndepărtați uleiul în exces.
Adăugați cepele și continuați să prăjiți la foc mic, amestecând ocazional, cca. 2-3 min. până devin moi.
Turnați ouăle pentru a acoperi cartofii și gătiți cca. 8-10 min. la foc mic până când baza și marginile s-au făcut. Apoi treceți cu o spatulă de jur împrejurul marginilor tigăii. Puneți o farfurie mare deasupra. Cu o mână fixați farfuria și cu cealaltă, ținând mânerul tigăii, rotiți rapid tortilla pe farfurie și puneți-o înapoi în tigaie cu partea necoaptă în jos. Gătiți pe cealaltă parte cca. 4-5 min. până când oul este pătruns. Alternativ, transferați tigaia în cuptor și coaceți la 200 °C/400 °F cca. 10 min. până se pătrunde.
Transferați pe o farfurie pentru servire și tăiați în bucăți.
După ce ai terminat de gătit nu trebuie să îți faci griji de vasele murdare! Bucură-te de mai multe #momenteimpreuna alături de cei dragi!
Cu Pur și Somat, chiar și cea mai dificilă murdărie, precum grăsimea și resturile de mâncare arsă, este îndepărtată cu ușurință.